Ibland slår fördommarna in

Utbytesstudenter. De e inte som alla andra (alternativt så är det juriststudenterna i Uppsala som inte är som alla andra men det har jag svårt att tro).
Vi har en kille från USA som ser ut som Michael Moore (den lufsande, lätt sunkiga och fläskiga skaparen av bland annat Bowling for Columbine). Han pluggar musik back in the states men eftersom Island inte undervisar musik på hans modersmål är han tvingad att läsa litteraturhistoria här.
Utbytesstudenttjejerna ser ut som utbytesstudenttjejer. Tillexempel har vi den tyska mörkhåriga, svarklädda med glasögon som innan hon ens började prata med folk på festen attackerade musikmaskinen. Hennes mål? Att få tysk musik på festens spellista. När någon senare ändrade hennes inställningar lämnade tyskan oss och fortsatte sin fest utanför tyska ambassaden.
Givetvis har vi också en tysk harskrank med stirrande blick och en fnittrande och flabbande litau. För att inte nämna engelskmannen som ser ut att vara hämtad från psykavdelningen på Prisonbreak och som (galet nog) är på Island ”to read social studies”.

mm.jpg Nästa kritiska film kan komma att handla om Island.

Sen var det det här med att heitur pottur. Ett av mina mål med mina studier på Island var att besöka minst en het källa varje vecka. Får att hålla mig frisk och avkopplad. Så här långt har det gått över förväntan. Första dagen på Island mötte jag en likasinnad (Frederic) och det här med bad har blivit lite av vår grej. De första 19 dagarna har vi badat 19 gånger. Om någon annan utbytesstudent undrar något om en pool brukar de bli hänvisade till oss.

Annars är allt som hemma. Avloppet i duschen är igenproppat och som vanligt blev jag, redan första helgen, länken genom vilken vi fick lokal och därmed lyckades ha en fest för knappt 20 personer. Det är jäkligt bra med tanke på att våra hyresvärdar inte tillåter fester på hemmaplan.
Ytterligare en likhet med universiteten hemma är att folk verkar ha bättre kolla på mig än vice versa. Jag kan ta ett exempel från förra veckan då en tjej jag aldrig pratat med berättade att hon hade koll på och visste vem jag var. Jag tror det e ryktena som badman som föregått mig.

hus.jpg

Islänningarna byggde ett hus för varje familj. I dag är familjerna mindre och kostnaderna högre. Därför brukar många, liksom våran hyresvärd, hyra ut delar av huset till utbytesstudenter.

Rum

Mitt rum är ganska rymligt .

spegel.jpg

Här kan jag sminka mig på morgonen

pirat.jpg

Johnny håller koll på mina grundläggande rättigheter.

Fis

De har mysigt toapapper här. Det är både naturligt och billigt.

Responses

  1. Jag blev nästan lite orolig att Johnny inte hade fått följa med. Nu kan äntligen slappna av och njuta av ännu en avslutad helg.

    Jag vet varför du har fått så många kompis, det är väl för att jag och Elin utrustade dig med det bästa medlet att få nya vänner: svenskt godis!?

    Ta hand om dig! Kram

  2. Tjena Johan!

    Du verkar ju ha det hur gott som helst!! Förväntar mig att vi bara ska snacka isländska när du är kommer hem.. =) Hur länge stannar du? Blev lite sugen på o komma o hälsa på dig om du nu tar emot besökare..? =)

    Ha det gött o bada på!

  3. Sminkar du dig som Johnny oxå?

  4. Nej, det har faktiskt inte blivit något smink än. Inte ens förra helgen under gay pride.

  5. Äntligen. =)
    Men Johan, du är också utbytesstudent – glöm inte det!!

  6. Vad roligt och mysigt du verkar ha det! Kram/ syster 🙂

  7. Hey, ser att du inte använder Budapestparfym. Vet du något som inte vi vet?? Var just uppe i fjällen en vecka, hade varit nice med en varm källa. Istället fick jag bada perineum i en iskall fors…

  8. Haha!! BL, är du orolig att du missat nåt om d kvinnliga doftsinnet? 😉

  9. Bada varje dag, så överdrivet hygieniskt! 🙂
    Jag skulle iofs behöva en såndär het potta o bada i känner jag, för att bli frisk och pigg… *snörvel*

    Det här rummet ser betyligt mysigare ut än det förra, även om det för visso hade sin rustika charm. Island verkar riktigt nice, speciellt som man kan få tag på det nödvändigaste “odyrt”!


Leave a comment